FELIX

Felix Dos Gatos Encantados
Ras: Heilige Birmaan, blue-tabby point
Geboortedatum: 23 januari 2002


 

 

Picture
Felix is de oudste hier in huis en hij waakt als een nestor over de andere katten. Hij heeft een heel rustig en zachtaardig karakter.  Hij is samen in huis gekomen met Femke, die als kitten ontzettend wild en druk was en hij moest daar echt even aan wennnen. In het begin verstopte hij zich voor haar als ze  langs kwam schieten en wild met hem wilde spelen. Dat was niet van lange duur,  na een paar dagen lagen ze al samen in een mandje alsof ze altijd bij elkaar gehoord hadden. Ze hebben een speciale band samen, zijn twee handen op een buik  en altijd in elkaars buurt te vinden. Bij de komst van nieuwe kittens ontfermt hij zich (samen met Cashmir) helemaal over de kleintjes en geeft ze zo een welkom en veilig gevoel.
Hij houdt alles in de gaten en bij eventuele kibbelpartijen schiet hij er als een scheidsrechter tussen.

 

Picture
Felix is geen druktemaker, hij ligt liever lui uitgestrekt te soezen en bekijkt alles van een afstandje. Hij speelt wel af en toe met de andere katten, maar het enige waar je hem echt mee in beweging krijgt is een verenstokje. Dan gaat hij helemaal uit zijn dak, hoe wilder hoe liever. Het is een knuffelbeer maar geen echte schootzitter.
In het najaar van 2008 hadden we een virusje in huis, alle katten waren ziek maar herstelden redelijk. Alleen Felix was er heel erg aan toe en dat kwam hard aan want in die jaren dat bij ons woont, hebben wij hem nooit ziek gezien, hij leek nergens vatbaar voor. Het virus had een drastisch effect op zijn spijsverteringsstelsel, hij at en dronk niet meer en is uiteindelijk een paar dagen opgenomen in een dierenkliniek. Onze opluchting was groot toen hij begon te herstellen, we waren blij hem weer thuis te hebben en hopen dat hij bij ons heel oud mag worden.
 


Reading Felix