FEMKE

Ravenna's Femke
Ras: Maine Coon, zwart zilver gemarmerd
Geboortdatum: 10 maart 2002


 

Picture
Femke is onze eerste Maine coon en met haar is een beetje de Coon-gekte begonnen. Ze is samen met Felix hier komen wonen en was alles wat wij nooit van een kat verwacht hadden. Ze vloog door het huis als een tycoon, was wild in haar spel, volgde ons overal en bekeek alles wat wij deden heel nauwlettend en geinteresseerd. Als ze moe was van al dat geraas kroop ze heel dicht  tegen me aan en viel met haar pootjes om mijn nek geslagen in een diepe slaap. Ik was meteen helemaal gek van haar en van haar karakter.
Met nieuwe kittens had ze altijd wat moeite, ze bleef altijd een paar dagen flink morren en blazen, maar als ze zich eenmaal had neergelegd bij de komst van een nieuw huisgenootje dan was ze heel zorgzaam. Felix is haar beste vriend maar ook met Robin heeft ze iets aparts. Ze kan met alle andere katten goed overweg en is lief voor ze. Nu ze volwassen is, is ze heel rustig geworden.

 

Picture
Helaas laat haar gezondheid veel te wensen over. Als kitten kreeg ze niesziekte, met alle daarbij mogelijke complicaties. Het eerste jaar van haar leventje was ze vaste klant bij de dierenarts. Maar we hebben haar er bovenop gekregen. Door de voortdurende zorg die ze nodig had is een speciale band met haar ontstaan. Ik hoef haar maar aan te kijken of haar naam te roepen en ze komt naar me toe en kruipt tegen me aan.
Ze heeft daarnaast last gehad van flinke tandvleesontsteking. We hebben meerdere medicijnen en behandelingen geprobeerd, allemaal zonder resultaat. Begin dit jaar zijn haar kiezen getrokken als laatste redmiddel en sindsdien is ze heel goed opgeknapt en grotendeels pijnvrij.
Verder heeft ze sinds een aantal jaren een (tot nu toe) milde vorm van patella luxatie die helaas aan het verslechteren is. We overwegen om haar daaraan te laten helpen. Ik hoop dat het spreekwoord van de krakende wagen voor haar opgaat want ik zou haar voor geen goud kunnen missen.


Reading Femke